top of page

Zippo in de korf vzw

Na het volgen van een tweejarige opleiding ‘Begeleidend werken met dieren’ in Balans Gent werd een aanvraag gedaan voor een instellingshond bij Hachiko vzw. Na bijna 4 jaar op de wachtlijst te staan kreeg de korf in december 2021 het heuglijk nieuws dat er een hond voor ons ter beschikking was. In februari van dit jaar maakte ik kennis met Zippo en na een intensieve stageperiode (inclusief theoretisch en praktisch examen) werd dit eind maart geofficialiseerd tijdens de proclamatie op Hachiko.

Sedert half maart leeft deze superlieve viervoeter bij mij thuis en gaat hij mee naar mijn werkplek. Samen met een 4-tal collega's in de korf vormen we het Buddyteam en wordt hij onze 'bijzondere huishond'. De kinderen zijn alvast heel enthousiast om samen met hem op stap te gaan, leuke dingen te doen of simpelweg een knuffelsessie kan ook al zo deugddoend zijn!

We bouwen stilletjes aan op zodat hij de tijd krijgt om te wennen en zich thuis te voelen. Binnenkort wordt er een groenzone voor ons aangelegd waar we een programma kunnen uitbouwen gebaseerd op de opleiding waar onze kinderen en jongeren emotioneel kunnen bijtanken of ontladen, tot rust kunnen komen en kunnen groeien ....334 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page